Саобраћајна секција

Саобраћајна секција је традиција школе „Душко Радовић“ већ више од деценију. Циљ ове секције одувек је био да се деци на пријемчив, теоријски, али и  практичан начин приближи неопходно знање и понашање у различитим саобраћајним ситуацијама у окружењу у коме учествују као активни и пасивни учесници од рођења.

Ученици се мотивишу у стицању ових знања кроз активни приступ, као директни учесници у импровизованим саобраћајним ситуацијама  на пажљиво осмишљеним теренима/полигонима,   као  возачи бицикала. У оквиру секције ученици имају прилике да поред знања о саобраћајним правилима усаврше своје вештине вожње бицикла, као и да се такмиче са својим вршњацима у пажљиво према узрасту  бираним категоријама задатака и вежби. Кроз практичне вежбе и задатке ученици се оспособљавају за цело животно (неопходно) знање које оваквим приступом постаје део њихове опште културе и безбеднијег учествовања у саобраћају.

Почетна знања деца стичу већ у млађим разредима, а старијим разредима укључују се и у систем  такмичења „Шта знаш о саобраћају“, које организује наставници предмета ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ и ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА у сарадњи са  Друштвом педагога техничке културе Србије-регион Београд и АМСС-ом, као део ЕВРОПСКОГ ТАКМИЧЕЊА. 

Ученици наше школе су редовни учесници такмичења „Шта знаш о саобраћају“ са запаженим резултатима како на општинском тако и на градском нивоу. Посебно би истакли да су ученици из Србије били прваци европског такмичења о саобраћају, неколико пута.

Ауто-мото савез Србије ове године по 49. пут организује  традиционално такмичење ученика основних школа у познавању саобраћаја „Шта знаш о саобраћају“. Оно се одржава као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоје, а уз подршку Друштва наставника ТЕХНИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА Србије и Министарства просвете и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова , школа и спонзора.

Школа је организовала  сопственим снагама општинско такмичење , поседује полигон спретности и симулације реалне градске вожње.

Саобраћајну секцију воде:
  • Душанка Радовић
  • Ивана Марковић
  • Сергеј Раичевић

СЛИКЕ и ВИДЕО СНИМЦИ
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај