Новинарска секција: Посета амбасаде Финске нашој школи

Датум: 07. Decembar 2014 14:06 Категорија: Новости

Занимљивости о Финској које ћемо запамтити
 
О чему се прича у нашој школи након посете представника финске амбасаде? Наравно, о ономе што смо чули и видели на презентацији о Финској која је одржана у школској библиотеци у петак, 28.новембра.

 
СЛИКЕ
 

У Финској нема великих градова. Београд је већи од било ког финског града, али зато у Финској свака кућа има своју сауну.....

Да ли сте знали да Финска има 190 000 језера? Баш због тога су боје на њеној застави бела и плава. Бела означава снег,а плави крст представља језера.

У Финској се зими  могу видети поларне светлости ноћу,а лети имају поноћно сунце. Традиционална Финска јела су: лосос, ирвас, рибе... Деда Мраз (ЈОУЛУПУКИ) је пореклом из Финске.

У Финској нема великих градова. Београд је већи од било ког финског града, али зато у Финској свака кућа има своју сауну.

Финска је, по речима представника њихове амбасаде,релативно богата земља. Имају свој фински бејзбол, говоре фински и шпански језик. Основно школовање у Финској траје девет година, а средње три године.

,,Аngry birds“ је игрица коју сви волимо, а пореклом је из Финске.

Симбол Финске је лав, и он се налази на грбу са мачем.

Нема много сличности између Србије и Финске. Једина сличност коју смо запамтили је да и Финци имају своје епске јунаке које су опевали у народним песмама.

Финска је, сигурно, лепа земља!



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај