Новости

Општинско такмичење у стоном тенису

Датум: 23. Maj 2019 08:29 Категорија: Новости

Одржали смо традицију да односимо највише медаља и пехара у школи.

Првенство je одржано у ош "Дуко Радовић"
Прочитај

Градско такмичење из историје

Датум: 08. April 2019 13:15 Категорија: Новости

Распоред ученика за градско такмичење из историје које ће се одржати у ош Милена Павловић Барили, за општину Чукарицу: 

Прочитај

Презентација школе 23.3.2019

Датум: 26. Mart 2019 09:19 Категорија: Новости


Делић позитивне и разигране атмосфере из наше школе данас, за оне који су ово пропустили...


 

Прочитај

Пано рециклаже

Датум: 20. Mart 2019 16:54 Категорија: Новости

Прочитај

Програм и позивница за прваке

Датум: 18. Mart 2019 17:13 Категорија: НовостиПрочитај

Упис првака - ЗАШТО БАШ МИ ?

Датум: 13. Mart 2019 22:22 Категорија: Новости

Зато што гарантујемо безбедност и сигурност ваше деце у школи од 08.00 - 19.00  часова, уз  стручно и професионално  ангажовање запослених.

Продужени боравак за ученике од првог до четвртог разреда. Продужени боравак је просторно одвојен од остатка школе, има свој улаз, обухвата цео спрат, у коме се налазе три учионице, трпезарија и два тоалета које користе само ученици који похађају  продужени  боравак.

Интерактивна наставна средства – настава се изводи у кабинетима комплетно опремљеним савременим аудио-визуелним наставним средствима.

Компетентни и професионални наставници и одговорне одељењске старешине које, кроз интензивну сарадњу са родитељима и посвећеност сваком појединачном ученику, настоје да се ваше дете осећа као да му је наша школа његова друга кућа у којој проводи половину свог радног дана.

Електронски дневник (приступ оценама, изостанцима и белешкама о понашању ученика  из ваше куће, са посла, или било ког места у Србији на ком имате интернет).

Школски сајт и Фејсбук профил са свим потребним и правовременим информацијама о активностима, догађајима, успесима из школе. Наш школски сајт  освојио је прво место као  најуређенији школски сајт у Србији.

Учење четири страна језика:
  • енглески језик као обавезни страни језик од првог до осмог разреда,
  • могућност избора другог, изборног, страног језика између немачког и руског који се уче од петог до осмог разреда,
  • а у нашој школи се можете одлучити и за факултативно учење кинеског језика.

Имамо статус Модел школе за инклузивно образовање. Наша школа је отворена за сву децу, негујемо различитост, код нас  се изузетно цене и подржавају принципи равноправности и укључености. Наши наставници, захваљујући високом степену  својих  професионалних компетенција, стварају услове за укључивање и напредовање свих ученика у образовном процесу.

Наша школа је међу првих десет школа у Србији која је пре више од деценије прошла кроз обуку свих запослених у оквиру пројекта УНИЦЕФ „Школа без насиља“ и са таквим дугогодишњим искуством и применом тих компетенција успешно се боримо против сваког вида насиља не занемарујући при томе ниједно дете.

Редовно одржавање додатне и допунске наставе и ваннаставних активности (драмско-рецитаторска секција, литерарна, еколошка, лингвистичка, новинарска, спортска, саобраћајна, калиграфија, планинарска, еколошка секција...) и уопште тај живот школе ван редовне наставе, привлачи велики број наших ученика и они радо проводе то време у школском простору.

Рекреативне наставе се изводе на Копаонику где деца уче да скијају, а обучавају их професионални инструктори.

Пружање стручне подршке ученицима, родитељима и наставницима од стране два стручна сарадника, педагога и логопеда.

Школа негује и подржава принципе хуманости и подршке угроженима кроз организовање хуманитарних акција, различитих активности за помоћ ученицима којима је то потребно, деци која нису ученици наше школе, деци без родитељског старања, деци у Дому без родитељског старања,, Сремчица“, деци на Косову и Метохији и свима онима којима је потребна помоћ, а можемо им помоћи.

У школи се негују идеје о очувању природе и значају боравка у природи. То се посебно огледа у раду планинарске секције и еколошке секције.

Пространо, уређено и целом дужином ограђено школско двориште, са тереном за кошарку, одбојку и фудбал, саобраћајни полигон, простор за оријентиринг.

Простране  учионице (54м2),  добро осветљене и  пријатно уређене.

Добро опремљена библиотека и медијатека.

Могућност похађања Музичке школе ,,Ватрослав Лисински“, која наставу гитаре, хармонике, клавира, виолине и солфеђа изводи у нашим просторијама.

Школа је отворена за новине и унапређење рада и укључена је у различите пројекте које организује Министарство просвете (Школа без насиља, Инклузивно образовање, Школски развојни план, Електронски дневник). Имамо сарадњу са Институтом ,,Конфучије“ који изводи бесплатну наставу кинеског језика у нашој школи, као и сарадњу са Међународном организацијом студената,, Ајзек“ кроз коју студенти из различитих земаља подучавају наше ученике немачком и руском језику проширујући им сазнања о културама тих народа кроз занимљиве радионице и дискусије.
 
Наша школа веома успешно сарађује и са Галеријом „Траг“, Дечијим културним центром и многобројним спортским клубовима, културно-уметничким друштвима, музичким групама...
 
Успесима наших ђака се посебно поносимо. На свим нивоима такмичења из школских предмета, на спортским, уметничким и културним дешавањима, наши ђаци освајају најбоља места. А наши некадашњи успешни ученици сада су у угледним београдским гимназијама и средњим школама, студирају на нашим државним универзитетима или су већ одговорни људи и родитељи. Њихово задовољство сопственим животом можемо да видимо, јер врло често дођу да обиђу и нас и своју стару основну школу за коју остану везани читав свој живот.

 

Прочитај

Уџбеници за 2019/20

Датум: 13. Mart 2019 21:35 Категорија: Новости


Каталог уџбеника за школску 2019/20 годину није још увек формиран.

Када буде коначан биће ојављен на сајту школе Душко Радовић.

Прочитај

Обавештење о надокнади часова

Датум: 10. Mart 2019 12:09 Категорија: Новости

За надокнаду часова неће се користити наставне суботе. 

Редовни час скраћен је на 40 минута и у првој недељи надокнаде одрадиће се први час, а сваке следеће недеље наредни (друга недеља надокнаде други час, трећа недеља трећи и тако редом).

Редовна настава неће трпети, а сатница боравка ученика у школи се неће повећавати.

Надокнада часова почиње од понедељка 11.03.2019.

Хвала на разумевању.

Погледајте детаљан распоред надокнаде ОВДЕ.


Прочитај

УПИС ПРВАКА 2018/19

Датум: 05. Mart 2019 23:31 Категорија: Новости


Поштовани родитељи,

Према Закону о основама  система образовања и васпитања (чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања -''Сл.гл. РС” бр. 72/09; 52/11; 55/13; 35/13 - аутентично тумачење; 68/15; 62/16 - одлуке УС и 88/2017) у први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.

То значи да се школске 2019/2020. године  у први разред уписују сва деца рођена од 1. марта 2012. године до краја фебруара 2013. године.

Родитељи ове деце имају законску обавезу да упишу своје дете у први разред.

Постоји могућност да се у први разред основне школе упише и дете које је при поласку у школу (1. септембра) старо од шест до шест и по година. То се у школској 2019/2020. години односи на децу рођену од 1. марта до 31. августа 2013. године.

Превремени упис је специфичан, јер дете мора да прође кроз проверу спремности за полазак у школу коју врши психолог. На основу мишљења психолога школа може да препоручи: упис детета у први разред или одлагање поласка у школу за годину дана, уз наставак похађања припремног предшколског програма.

Упис и тестирање  деце за  полазак у први разред основне школе за школску 2019/2020. годину ће се обавити у периоду од
01.04.2019. до 31.05.2019. (у изузетним случајевима и до 31.08.2019. године).
 

За упис потребно је прибавити:
1. Извод из матичне књиге рођених (оверен препис или фотокопија) која може бити старија од 6 месеци;
2. Потврда о здравственом стању детета;
3. Доказ о територијалној припадности школи (фотокопија пријаве стана или фотокопија личне карте):
4. Уверење (до издавања уверења – Потврда) Предшколске установе о похађању предшколског програма.
 
Након уписа код секретара школе  заказује се термин тестирања детета код педагога школе.
Потребно  је имати  на уму  да за  дете не треба  никаква посебна припрема за тестирање.
Важно је да дете буде одморно и да му код куће укратко објасните где иде. Немојте застрашивати дете (“Нећеш се уписати у школу ако не будеш све знао...” и сл.), нити му ублажавати ситуацију (“Мало ћеш да се играш са тетом...”).
Овај тест не захтева познавање слова (читање и писање), као ни рачунање.
Oдлагање уписа постоји само у случајевима када постоје здравствени разлози за то. Одлуку о одлагању уписа доноси интерресорна комисија на основу упута  лекара  и документације о здравственом стању детета.


СВИМ БУДУЋИМ ПРВАЦИМА ЖЕЛИМО СРЕЋАН ПОЧЕТАК И ПУНО УСПЕХА!
 

Прочитај

Општинско такмичење у шаху - РЕЗУЛТАТИ

Датум: 05. Mart 2019 23:07 Категорија: Новости

    Све честитке нашој ученици Сари Савић на освојеном првом месту!!!


Прочитај