Новости

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ДРУГИ И ШЕСТИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ

Датум: 12. Jun 2019 20:08 Категорија: Новости


Списак уџбеника

за 2. и 6. разред

за 2019/2020. годину

можете погледати


ОВДЕ.


Прочитај

Тужна вест

Датум: 08. Jun 2019 00:37 Категорија: Новости

Бивши заменик директора школе, Витомир Каличанин, преминуо је 4.јуна 2019. Сахрана ће се обавити 08.06.2019. у 13:00 часова, опело почиње у 12:30 часова, на гробљу Орловача.

Искрено саучешће породици


Прочитај

ОСМИ РАЗРЕД

Датум: 23. Maj 2019 08:43 Категорија: Новости

Драги наши осмаци основне информације о завршном испиту, занимањима, средњој школи и друге можете потражити на следећим линковима:

Бесплатна online припрема завршног испита - мала матура,

Професионална оријентација

Водич за избор занимања

Календар уписа

Средње школе
 

Прочитај

Општинско такмичење у стоном тенису

Датум: 23. Maj 2019 08:29 Категорија: Новости

Одржали смо традицију да односимо највише медаља и пехара у школи.

Првенство je одржано у ош "Дуко Радовић"
Прочитај

Градско такмичење из историје

Датум: 08. April 2019 13:15 Категорија: Новости

Распоред ученика за градско такмичење из историје које ће се одржати у ош Милена Павловић Барили, за општину Чукарицу: 

Прочитај

Презентација школе 23.3.2019

Датум: 26. Mart 2019 09:19 Категорија: Новости


Делић позитивне и разигране атмосфере из наше школе данас, за оне који су ово пропустили...


 

Прочитај

Пано рециклаже

Датум: 20. Mart 2019 16:54 Категорија: Новости

Прочитај

Програм и позивница за прваке

Датум: 18. Mart 2019 17:13 Категорија: НовостиПрочитај

Упис првака - ЗАШТО БАШ МИ ?

Датум: 13. Mart 2019 22:22 Категорија: Новости

Зато што гарантујемо безбедност и сигурност ваше деце у школи од 08.00 - 19.00  часова, уз  стручно и професионално  ангажовање запослених.

Продужени боравак за ученике од првог до четвртог разреда. Продужени боравак је просторно одвојен од остатка школе, има свој улаз, обухвата цео спрат, у коме се налазе три учионице, трпезарија и два тоалета које користе само ученици који похађају  продужени  боравак.

Интерактивна наставна средства – настава се изводи у кабинетима комплетно опремљеним савременим аудио-визуелним наставним средствима.

Компетентни и професионални наставници и одговорне одељењске старешине које, кроз интензивну сарадњу са родитељима и посвећеност сваком појединачном ученику, настоје да се ваше дете осећа као да му је наша школа његова друга кућа у којој проводи половину свог радног дана.

Електронски дневник (приступ оценама, изостанцима и белешкама о понашању ученика  из ваше куће, са посла, или било ког места у Србији на ком имате интернет).

Школски сајт и Фејсбук профил са свим потребним и правовременим информацијама о активностима, догађајима, успесима из школе. Наш школски сајт  освојио је прво место као  најуређенији школски сајт у Србији.

Учење четири страна језика:
  • енглески језик као обавезни страни језик од првог до осмог разреда,
  • могућност избора другог, изборног, страног језика између немачког и руског који се уче од петог до осмог разреда,
  • а у нашој школи се можете одлучити и за факултативно учење кинеског језика.

Имамо статус Модел школе за инклузивно образовање. Наша школа је отворена за сву децу, негујемо различитост, код нас  се изузетно цене и подржавају принципи равноправности и укључености. Наши наставници, захваљујући високом степену  својих  професионалних компетенција, стварају услове за укључивање и напредовање свих ученика у образовном процесу.

Наша школа је међу првих десет школа у Србији која је пре више од деценије прошла кроз обуку свих запослених у оквиру пројекта УНИЦЕФ „Школа без насиља“ и са таквим дугогодишњим искуством и применом тих компетенција успешно се боримо против сваког вида насиља не занемарујући при томе ниједно дете.

Редовно одржавање додатне и допунске наставе и ваннаставних активности (драмско-рецитаторска секција, литерарна, еколошка, лингвистичка, новинарска, спортска, саобраћајна, калиграфија, планинарска, еколошка секција...) и уопште тај живот школе ван редовне наставе, привлачи велики број наших ученика и они радо проводе то време у школском простору.

Рекреативне наставе се изводе на Копаонику где деца уче да скијају, а обучавају их професионални инструктори.

Пружање стручне подршке ученицима, родитељима и наставницима од стране два стручна сарадника, педагога и логопеда.

Школа негује и подржава принципе хуманости и подршке угроженима кроз организовање хуманитарних акција, различитих активности за помоћ ученицима којима је то потребно, деци која нису ученици наше школе, деци без родитељског старања, деци у Дому без родитељског старања,, Сремчица“, деци на Косову и Метохији и свима онима којима је потребна помоћ, а можемо им помоћи.

У школи се негују идеје о очувању природе и значају боравка у природи. То се посебно огледа у раду планинарске секције и еколошке секције.

Пространо, уређено и целом дужином ограђено школско двориште, са тереном за кошарку, одбојку и фудбал, саобраћајни полигон, простор за оријентиринг.

Простране  учионице (54м2),  добро осветљене и  пријатно уређене.

Добро опремљена библиотека и медијатека.

Могућност похађања Музичке школе ,,Ватрослав Лисински“, која наставу гитаре, хармонике, клавира, виолине и солфеђа изводи у нашим просторијама.

Школа је отворена за новине и унапређење рада и укључена је у различите пројекте које организује Министарство просвете (Школа без насиља, Инклузивно образовање, Школски развојни план, Електронски дневник). Имамо сарадњу са Институтом ,,Конфучије“ који изводи бесплатну наставу кинеског језика у нашој школи, као и сарадњу са Међународном организацијом студената,, Ајзек“ кроз коју студенти из различитих земаља подучавају наше ученике немачком и руском језику проширујући им сазнања о културама тих народа кроз занимљиве радионице и дискусије.
 
Наша школа веома успешно сарађује и са Галеријом „Траг“, Дечијим културним центром и многобројним спортским клубовима, културно-уметничким друштвима, музичким групама...
 
Успесима наших ђака се посебно поносимо. На свим нивоима такмичења из школских предмета, на спортским, уметничким и културним дешавањима, наши ђаци освајају најбоља места. А наши некадашњи успешни ученици сада су у угледним београдским гимназијама и средњим школама, студирају на нашим државним универзитетима или су већ одговорни људи и родитељи. Њихово задовољство сопственим животом можемо да видимо, јер врло често дођу да обиђу и нас и своју стару основну школу за коју остану везани читав свој живот.

 

Прочитај

Уџбеници за 2019/20

Датум: 13. Mart 2019 21:35 Категорија: Новости


Каталог уџбеника за школску 2019/20 годину није још увек формиран.

Када буде коначан биће ојављен на сајту школе Душко Радовић.

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај